Alttan Çıkma Profil Kesim Makinesi (450 Lük Testere)
Toplam Güç | 1,15 KW |
Standart Gerilim | 380 V |
Frekans | 50 Hz |
Hava Basıncı | 6 Bar |
Hava Tüketimi | 4,94 lt/op |
Uzunluk | 610 mm |
Genişlik | 740 mm |
Yükseklik | 1220 mm |
Ağırlık | 131 kg |
1. Makine PVC profillerini 150-22,50-300-450 ve ara açılarda kesme yapmak için uygundur. Diğer malzemelerin işlenmesine elverişli değildir. Bu yüzden bunların dışındaki malzemeleri işlemeyiniz. Aksi halde tehlikeli durumlara yol açabilirsiniz.
2. Makinenin motorları elektrik, pistonları ise hava ile çalışır.
3. Makinede pnömatik profil sıkma sistemi mevcuttur.
4. Makine max. 400mm çapta kesici takılabilen ergonomik, ekonomik ve hızlı üretim için tasarlanmıştır.
MAKİNEYİ KURMA VE İLK ÇALIŞTIRMA
1. Makinenizi düzgün bir zemine iyice oturtunuz.
2. Hava hattı borusunu makinenizin yakınına getiriniz. Hava hattını makinedeki şartlandırıcıya bağladıktan sonra tekrar kontrol ediniz. Eğer bir hava kaçağı varsa gideriniz.
3. Makinenizin elektrik hattını mutlaka ehliyetli bir elektrikçiye bağlatınız.
4. Makinenizin gövdesine topraklama hattını mutlaka bağlayınız.
5. Motorun dönüş yönünü kontrol ediniz. Eğer ters yönde dönecek olursa, testerenin somunu çözülür ve testere boşa çıkar, tehlikeli durumlara yol açar.
6. Kompresör çıkışına pnömatik arızalara yol açmamak ve boru hattındaki suyu almak için mutlaka kurutucu ve filtre takınız.
7. Makinenizin şartlandırıcısındaki yağ (her 10 çalışmada 1 damla) ve hava (6 bar) ayarlarının doğru olduğuna emin olduğunuzda makinenizin şalterini açarak çalıştırabilirsiniz.
KULLANIM TALİMATLARI
1. Şebeke fişini prize taktıktan sonra panoda bulunan şalteri açık konuma getiriniz.
2. Kesmek istediğiniz açıyı belirleyip stopajıyla sabitledikten sonra profilinizi arka sipere iyice dayayın. Profilin sipere dayandığından emin olun. Motor start tuşuna basarak kesicinin dönmesini sağlayın. Makinenin sağ alt köşesinde bulunan pedal valfe veya butona bastığınızda profili sıkıştırmış ve kesme işlemini başlatmış olursunuz. Kesme işlemi bitip ayağınızı pedaldan çektiğinizde kesici otomatik olarak geri gelecektir ve baskı pistonları kalkacaktır.
3.Kesicinin dönme yönü ok yönündedir. Eğer ters yönde dönecek olurlarsa tehlikelere yol açabilirler. Profili yerleştirdik-ten sonra ellerinizin kesicinin kesme alanından uzakta tutunuz.
4. Kesiciyi motor çalışmadığı zamanlar iş parçasına temas ettirmeyiniz.
5. Ellerinizi makinenin hareketli parçalarından kesinlikle uzak tutunuz.
6. Çocukların makine etrafında durmalarına ve/veya makineyi çalıştırmalarına kesinlikle izin vermeyiniz.
7. Makinenizin üzerine başka cisimler koymayın, kesinlikle üzerine oturmayın veya yaslanmayınız.
8. Makinenin işlemi bittikten sonra motor geriye gidecek sonrasında baskı presi profili serbest bırakacaktır. İşlenen parçaları düzenli ve makinenize temas etmeyecek bir şekilde dizerseniz doğabilecek tehlikeleri engellemiş olursunuz.
9. Doğabilecek muhtemel tehlikelere karşı makineniz çalışırken ellerinizi hareketli kısımlardan uzak tutunuz.
10. Koruyucu gözlük ve kulaklık kullanınız.
11. Eğer çalışma esnasında elektrik kesintisi olursa hemen şalteri kapalı konuma getiriniz. Böylece hem makineye zarar gelmesini önler hem de istenmeyen çalışma durumunu engellemiş olursunuz.
12. Makine ile işiniz bittiği zaman mutlaka şalteri kapalı konuma getiriniz.
13. DİKKAT!.Testereler, makine kapandıktan sonra bir süre daha boşta dönmeye devam eder.
14. Makineyi çalıştırmadan önce tüm ön hazırlıkları yapınız.
NOT: TEZELMAK MAKİNE LTD. ŞTİ. ancak belirtilen kurallara uyulduğu takdirde makinenin güvenli bir şekilde çalışacağını garanti eder.
GENEL GÜVENLİK TALİMATLARI
DİKKAT! Bu talimatların hepsini okuyun ve uygulayınız. Hata yapılacak ve/veya talimatlara uyulmayacak olursa, yanma, ezilme, elektrik çarpması gibi tehlikelerle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bu güvenlik talimatlarının ilgili makinede çalışan her personel tarafından okunması zorunludur.
1. Çalışma ortamınızı her zaman temiz ve düzenli tutunuz. Ortamdaki düzensizlik ve yetersiz aydınlatma kazalara neden olabilir.
2. Makine çalışır durumunda iken operatör haricindeki kişileri makineden uzak tutunuz ve kullanmasına izin vermeyiniz. Dikkatinizi dağıtacak durumlarda önlem alınız.
3. Makinenizi nem ve sudan koruyunuz. Genel bakımlarını düzenli yapınız.
4. Dikkatli olun, ne yaptığınıza dikkat edin ve makinede çalışırken tedbirli hareket ediniz. Yorgunsanız, hap, ilaç veya alkol almışsanız makineyi kullanmayınız. Makinenizi kullanırken bir anlık dikkatsizliğiniz tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
5. Daima güvenliği ön planda tutunuz. Önerilen koruyucu teçhizatları kullanınız.
6. Makinenizin kontrolünüz dışında çalışmaması için gereken önlemleri alınız.
7. Beklenmedik durumlarla karşılaştığınızda makinenizin elektrik bağlantısını prizden çekin ve derhal yetkili servisimize durumu bildiriniz.
8. Uygun iş giysileri giyiniz. Çok bol giysiler giymeyin ve çalışmanızı engelleyecek takılar takmayınız.
9. Hiçbir şekilde makinenizin ayarlarını değiştirmeyin veya servis elemanları dışında kimselerin değiştirmesine izin vermeyiniz.
10. Makine çalışırken kesinlikle kapaklarını açmayınız, makinenin içine ellerinizi ve/veya herhangi bir cismi sokmayınız.
BAKIM VE TEMİZLİK
1. Makinenizde bakım veya temizlik yapmadan önce mutlaka şebekede fişini prizden çekin ve hava hortumunu boşa çıkarınız.
2. Öncelikle makinenin içindeki, altındaki üzerindeki talaş ve tozları iyice temizleyiniz. Makinenin işlevi gereği aşırı talaş çıkacağından günlük temizlik yapmanız tavsiye edilir.
3. Şartlandırıcı yağ seviyesi kontrol edilmelidir. (10 çalışmada 1 damla)
4. Şartlandırıcı hava basıncını (6 bar) kontrol ediniz.
5. Motor kızağı millerini no:3 kalsiyum esaslı kırmızı gres yağı ile yağlayınız.
6. Kesici takımları bir iki günde bir uygun bir temizleme sıvısı ile temizleyiniz.
GARANTİ ŞARTLARI
1. Garanti süresi, malın tesliminden itibaren başlar ve 2 (iki) yıldır.
2. Malın bütün parçaları dâhil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır.
3. Malın garanti süresi içinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir. Malın tamir süresi maksimum 30 (otuz) iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonun olmaması durumunda, malın satıcı, bayii, ithalatçısı ve imalatçısından birine bildirim tarihinden itibaren başlar. Sanayi malının arızasının 5 (beş) iş günü içerisinde giderilmesi halinde, imalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir sanayi malını tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
4. Malın garanti süresi içinde, gerek malzeme ve işçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli yada başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir yapılacaktır.
5.Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın; Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla 1 (bir) yıl içerisinde aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurların yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanmamayı sürekli kılması, tamiri için gereken azami sürenin aşılması, firmanın servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırayla satıcısı, bayisi tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi durumlarında tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya aynı oranda bedel indirimi talep edebilir.
6.Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.